dilluns, 18 d’abril del 2016

Que és l'acidosi metabòlica?

Divendres 15 d'abril, organitzada per Nordic Walking Pirineus, i amb la col.laboració de Cerdanya Senderisme de salut i la Fundació Adis, va tenir lloc a Puigcerdà la xerrada "Acidosi metabòlica", a càrrec de Gaspar Caballero, i que va comptar amb una bona participació. Aquest és un resum de la introducció al tema. 

Malauradament, cada vegada se sent parlar més de malalties autoimmunes i de processos crònic inflamatoris d'origen desconegut. Des de finals de la segona guerra mundial, es produeix un dels majors canvis a nivell sòcio-cultural, tecnològic i industrial de tots els temps. D’una banda, tot es simplifica, però al mateix temps ens tornem més dependents del sistema, vivint a l'era del "no tinc temps",  tot i que, teòricament, tots aquests avenços han estat per fer-nos una vida molt més còmoda.














La indústria química, intervé en tots els processos d'aquesta nova era social, aportant una infinitat de substàncies alienes, fins al moment, al cos humà. D’altra banda, a causa de la manca de temps, i de voler viure més còmodament, progressivament es van canviant els hàbits i els costums de vida, transformant la nostra manera de viure en un espai de temps molt curt.


Avui dia es viu menjant productes altament processats, carregats de substàncies no nutritives, dietes altament calòriques i amb molt poc aportació nutricional. A tot això cal afegir una infinitat de substàncies tòxiques que ens envolten, com materials, radiacions, pol·lució, axí com situacions d'estrès, manca de descans, etc. Tots aquests processos contribueixen directament al procés d'acidificació de l'organisme, portant a la persona irreversiblement a un procés patològic.

Uns bons hàbits alimentaris, i un mínim d'activitat física a la setmana, contribuiran, sens dubte, a mantenir aquest equilibri per a prevenir el desenvolupament de malaltíes en el nostre cos, les quals, sense excepció, es desenvolupen en un medi àcid i, per tant, troben un espai òptim en l'acidificació del nostre cos,  

Per a més informació: Teràpia Polar® http://terapiapolar.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada