Material


El pal de Nordic Walking és el material bàsic essencial. Ha de ser un pal especialment dissenyat per a la pràctica de la marxa nòrdica aplicant la tècnica correcta, i poder gaudir dels beneficis d’aquesta activitat física.

Un bon pal de Nordic Walking es basa en les característiques següents: 
- Part superior: mànec ergonòmic i una dragonera especial. 
- Part central: una canya resistent, lleugera i rígida o lleugerament flexible.
- Part inferior: una puntera rígida i un tac de goma per l’asfalt, especialment dissenyats per a la pràctica del Nordic Walking.

Pel que respecta a la alçada del pal, la forma més senzilla de calcular-la és, agafant correctament un pal pel mànec, sense el tac de goma, amb el pal perpendicular al terra: el colze ha de quedar en un angle aproximat de 90º respecte al terra. Tanmateix cal considerar altres factors: les proporcions de les extremitats -no tots som iguals-, la longitud de la gambada, la mobilitat articular i la condició física. 

Per a la pràctica habitual en el nivell salut, es podrà escollir un pal una mica més curt, i per al nivell esportiu i per als exercicis atlètics, els pals han de ser més llargs, uns 10,5 cm més. Tanmateix existeix una formula per a calcular la longitud: altura x 0,68 cm en nivell fitness i altura x 0,66 en nivell salut, però tot i aíxi, cal tenir en compte les diferents proporcions de les extremitats. 


Nordic Walking Pirineus
T'assessorem sobre la marxa nòrdica
nordicwalkingpirineus@gmail.com