Aprenentatge
El Nordic Walking és una modalitat d’activitat física, on a la caminada natural se li afegeix l’ús actiu d’uns pals específics, dissenyats per a la practica del Nordic Walking -marxa nòrdica-. Tanmateix, les característiques de la caminada natural i biomecànicament correcta, es mantenen en tots els seus aspectes.La tècnica de la marxa nòrdica es basa en els següents principis: 


- Tècnica correcta del caminar. 
- Una postura i una correcta alineació del cos, l’estabilitat central, l’ús actiu dels músculs de l’esquena, i de l’abdomen. 
- Ús adequat de la tècnica específica dels pals -tècnica similar a l’esquí de fons, pas clàssic-. 

La concepció global de Nordic Walking representa un projecte global per al benestar del cos i la ment. La idea fonamental de la disciplina radica en el fet de que els coneixements adquirits en el decurs de la pràctica, han de ser transferibles a la vida quotidiana. 

Diverses investigacions han demostrat que, amb la correcta execució de la tècnica, més grans seran els beneficis que s’obtenen amb la pràctica de la marxa nòrdica. La millor forma d’aprendre correctament la tècnica, és assistint a classes i cursos organitzats pels instructores amb certificació d’instructor INWA, els quals ensenyen correctament Nordic Walking.

La nostra associació compta amb un entrenador nacional, format a Itàlia per la entrenadora internacional i membre de la comissió educativa de la INWA Tiina Arrakonski, i diversos instructors formats per la INWA a La Seu d'Urgell.


Tiina Arrakonski, International Coach; Jordi Pau Caballero i
Tuomo Kettunen, National Coach. Riba de Garda, Abril 2011 


Nordic Walking Pirineus
T'ensenyem marxa nòrdica
nordicwalkingpirineus@gmail.com