dimarts, 20 de novembre del 2012

Curs d'instructor de Nordic Walking a la Fundació Althaia


Els dies 16, 17 i 18 de novembre ha tingut lloc al Centre Hospitalari de Manresa, la realització d'un Curs d'Instructor  de Marxa Nòrdica per a professionals de la salut. Organitzat per la Fundació Althaia, ha comptat amb la col.laboració de l'Escola de Formació d'Instructors de la INWA. En el curs, de 22 hores de durada, han participat 8 fisioterapeutes i 2 metges, interessats en millorar la seva tècnica i dotar-se de recursos pedagògics per a l'ensenyament d'aquesta activitat física saludable. En els centres de salut de la Xarxa Assistencial Universitària de Manresa , unes 200 persones a l'any aprenent aquesta tècnica, prescrita pels seus sanitaris.

El grup de fisioterapeutes i metges, junt a la Dra. Montserrat Abenoza, Cap del Servei de Medicina Física y Rehabilitació de la Fundació Althaia, i Jordi Pau Caballero, Nordic Walking national coach INWA.

El curs ha estat teòric i pràctic, dividit en 5 sessions, on s'han tractat temes com la concepció del Nordic Walking modern, la seva  història i el material tècnic; els seus beneficis per a la salut, experiències de la marxa nòrdica en el camp de la salut;  i s'han treballat diversos aspectes com la postura, el patró de marxa, la tècnica, la intensitat dels exercicis, mètodes d'ensenyament, les diferents parts d'una sessió, i com programar un curs.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada